Lax med brynt dragonsmör - perfekt till buffén

Lax med brynt dragonsmör - perfekt till buffén
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Lax med brynt dragonsmör - perfekt till buffén

6 ingredienser

15 m

Min bästa förrätt och bufférätt alla kategorier, passar året om. /Jessica

Ingredienser

portioner bufféportioner
  • 600 g lax (salmalax eller frøjalax)
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 gula lökar (små)
  • 150 g smör
  • 6 msk torkad dragon
  • 6 msk japansk soja

Gör så här

  1. Skiva laxen tunt och lägg på ett fat.
  2. Finhacka lök och vitlök och lägg i en skål.
  3. Bryn smöret.
  4. Häll det heta brynta smöret på lök och vitlök. Rör om och tillsätt dragon och soja.
  5. Toppa den skivade laxen med det brynta dragonsmöret. Njut!