Kycklingsallad med halloumi i pitabröd

Picknickmat
Foto: Anna Clarén
Kristina Eriksson husmanskost
Kristina Eriksson husmanskost

Kycklingsallad med halloumi i pitabröd

15 ingredienser

Kycklingfilé, halloumi och avokado i ett frasigt pitabröd med en honungssmakande sås – mums! Recept från boken Lax och kyckling.

Ingredienser

portioner
  • 4 pitabröd (gärna hemgjorda)
  • 200 g halloumiost
  • 300 g kycklingfilé
  • margarin, att steka i (eller smör)
  • italiensk salladskrydda
  • salt
  • 1 tomat
  • 1 avokado
  • 50 g salladsblad
  • 25 g valnötter

Honungs- och persiljesås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med såsen. Blanda yoghurt, honung, persilja, salt och peppar.
  2. Skär halloumiost och kycklingfilé i tärningar.
  3. Stek osten och kycklingen var för sig i margarin eller smör. Smaksätt kycklingen med italiensk salladskrydda och salt.
  4. Skär tomat och avokado i tärningar.
  5. Fördela halloumi, kycklingfilé, tomat, avokado, salladsblad och valnötter i 4 varma pitabröd. Servera med honungs- och persiljesåsen.