Laxcrostini med wasabi- och sojamajonnäs och forellrom

POPULÄRT
koket.se
Laxcrostini med wasabi- och sojamajonnäs och forellrom
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Laxcrostini med wasabi- och sojamajonnäs och forellrom

10 ingredienser

30 m

Läckra små snittar som toppas med wasabimajonnäs, salmalax och forellrom. Perfekt som snacks till drinken eller som inslag på buffén.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 150 g lax (t ex salma eller fröya)
  • 1 baguette
  • ca 4 tsk wasabipasta
  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 tsk honung, flytande
  • salt, nymalen peppar
  • 40 g forellrom
  • 1 kruka gräslök
  • 2 msk svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär baguetten i mycket tunna skivor.
  3. Lägg ut skivorna på en plåt. Rosta i ugnen tills de är helt torra och fått lite gyllene färg, ca 8 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  4. Blanda majonnäsen med wasabi, soja och honung. Rör ihop. Smaka av med salt och peppar.
  5. Finhacka gräslöken. Skär laxen i tunna skivor, ca 3 mm.
  6. Lägg laxen på crostiniskivorna. Spritsa eller lägg en liten klick majonnäs på laxen och toppa med forellrom, sesamfrön och gräslök.