Somrig och lättlagad sallad. Pricken över i blir den goda nobisdressingen. Den görs som en majonnäs, men i stället för äggulor är basen ägg som kokat i 3 minuter - det ger en lite fluffigare konsistens.
Plocka laxen fri från skinn och ben. Kvarta rädisorna. Skär gurkan i mindre bitar. Skiva löken.
Blanda försiktigt ihop lax, rädisor, gurka och lök med spenat och olivolja. Smaka av med salt.
Nobisdressing
Lägg äggen i kokande vatten och koka i 3 minuter. Kyl ner äggen. Gröp ur äggen direkt ner i en liten mixerkanna.
Tillsätt senap, vinäger, vitlök, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Mixa ihop samtidigt som du droppar ner oljan. Avsluta med att blanda ner gräslök.
Servering
Lägg upp potatis på tallrikar, mosa den lätt med en gaffel. Toppa med salladen och ringla över dressingen. Garnera med dill och citron.