2 tsk malen spiskummin (mortla själv - ännu godare!)
2 krm kardemumma, nymalen
2 tsk malen koriander
1 knippe dill, finhackad
1 citron, använd potatisskalare för att hyvla av skalet (ekologisk)
salt
svartpeppar
olivolja
4 bitar laxfilé
2 dl turkisk yoghurt
1 citron, rivet skal från (ekologisk)
2 tsk citron, pressad
salt
1 litet knippe bladpersilja
Gör så här
Skär eller hyvla potatis och fänkål i tunna skivor. Strimla lök och vitlök.
Hetta upp en stor stekpanna eller gryta (som du har lock till) med rikligt med olivolja. Börja med att snabbt fräsa alla kryddor och lök på mellanvärme tills löken är mjuk.
Lägg ner potatis och fänkål, dill och citronskal och sväng runt allt noga så att kryddorna fördelas jämnt över potatis och fänkål. Fräs detta ett par minuter tills det börjar bli mjukt.
Krydda lax med salt och peppar runt om och lägg ner laxen ovanpå fräset. Lägg på ett lock och låt fisken steka klart. Det tar ca 10-15 minuter på mellanvärme.
Rör samman yoghurt, saft och skal från citron, salt och hackad persilja. Servera den färdiglagade taginen med yoghurtsåsen.