2-3 stjälkar stjälkselleri, späda och fint skivade
2 msk kapris, avrunna
0,5 citron, zest
0,5 kruka dill
1 tsk olivolja
salt
svartpeppar, nymald
Servering
saffransaioli
kex (eller skivor av rostad baguette)
Saffransaioli
1 äggula, rumstempererad
0,5 msk vitvinsvinäger, rumstempererad
1 tsk dijonsenap, rumstempererad
2 dl neutral olja, rumstempererad
salt
svartpeppar
1 klyfta vitlök, finriven
0,5 g saffran
0,5 förp krasse
Gör så här
Tärna laxen i 0,5 cm stora kuber och lägg i en bunke. Rör i silverlök, selleri och kapris.
Riv zesten av en halv citron över och rör i tillsammans med dillen. Smaka av med lite god olivolja, salt och peppar.
Servera med saffransaioli och goda kex eller baguette.
Saffransaioli
Vispa samman äggulan, vinäger och senap i en stor bunke.
Häll försiktigt i oljan under vispning, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Vispa i fint riven vitlök och saffran. Smaka av med salt och peppar.
Om aiolin blir för tjock så späd med några droppar vatten.