Chili con carne med svarta bönor

Chili con carne med svarta bönor
Foto: Jenny Grimsgård
Anna Hallén
Anna Hallén

Chili con carne med svarta bönor

Av: Anna Hallén

Från: LCHF - husmanskost

15 ingredienser

Bönorna i denna chili con carne innehåller en del kolhydrater, men då de påverkar blodsockret i ett lugnt tempo är det många som kan äta bönor utan att suget triggas. Känner du att mängden kolhydrater blir för stor så gör din chili con carne med stekt svamp i stället för bönor. /Anna Hallén

Receptet kommer från boken LCHF - husmanskost av kostrådgivaren Anna Hallén.

Ingredienser

portioner
  • 500 g köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 röda paprikor
  • 2 tomater (stora)
  • 1 förp kidneybönor
  • 1 förp svarta bönor
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1-3 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk starkt paprikapulver (eller chilipulver)

Till servering

  • crème fraîche
  • salladsmix

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Skölj, kärna ur och tärna paprikan.
  3. Tärna tomaterna.
  4. Sila och skölj bönorna noggrant.
  5. Fräs lök, vitlök, köttfärs och tomatpuré i smör.
  6. Tillsätt krossade tomater, tärnade tomater, bönor, salt, peppar och chilipulver.
  7. Låt småputtra i 10 minuter.
  8. Servera med en stor klick crème fraîche och en god sallad.