Glasnudlar carbonara

Snabblagat
Foto: Jenny Grimsgård
Anna Hallén
Anna Hallén

Glasnudlar carbonara

9 ingredienser

20 min

Recept på glasnudlar carbonara är beräknat till fyra personer och hämtat ur boken LCHF för familjen.

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar
  • 300 g tärnad bacon (eller tärnat sidfläsk)
  • 3 ägg
  • 4 dl grädde
  • 100 g parmesanost, riven
  • 25 g parmesanost, riven (att toppa med)
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 förp shiratakinudlar

Gör så här

  1. Finhacka löken. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek bacon och lök tills baconet är knaprigt och löken genomstekt.
  2. Vispa under tiden ihop ägg, grädde och den rivna parmesanosten med en gaffel.
  3. Tillsätt bacon och lök i gräddblandningen.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tillred nudlarna och blanda med gräddsåsen.
  6. Toppa med lite riven ost.
  7. Servera direkt i djup tallrik.