Glutenfri snabbfranska

Pigg start med LCHF och GI till frukost
Foto: Jenny Grimsgård
Anna Hallén
Anna Hallén

Glutenfri snabbfranska

5 ingredienser

Glutenfritt, snabblagat bröd med pumpakärnor. Servera med äggsmör. Recept från boken LCHF för familjen.

Läs mer om boken

LCHF för familjen

Ingredienser

portioner

Snabbfranska

  • 4 ägg
  • 4 dl Bakerix
  • 0,5 dl pumpakärnor

Äggsmör

  • 2-3 ägg, nykokta, hårdhet efter smak
  • 50 g smör, mjukt

Gör så här

Snabbfranska

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggen på högsta effekt med en elvisp i 3– 4 minuter. Ju längre du vispar äggen desto fluffigare bullar.
  3. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet med hjälp av en slickepott.
  4. Tillsätt valfria kryddor som exempelvis örtkryddor, kummin eller fänkål. Blanda ordentligt, degen ska bli klibbig i konsistens som en gröt.
  5. Klicka ut till 6 bullar på ett bakplåtspapper.
  6. Jämna till och forma till jämna bullar med fuktade händer.
  7. Strö på pumpakärnor och tryck fast dem lite.
  8. Låt jäsa till den dubbla storleken. Grädda längst ner i ugnen i 17 –20 minuter, eller tills bullarna har fin färg.

Äggsmör

  1. Mosa de varma äggen i smöret med en gaffel och låt svalna lite. Servera ljummet.