Nötchokladmuffins LCHF

Nötchokladmuffins LCHF
Foto: Jenny Grimsgård
Anna Hallén
Anna Hallén

Nötchokladmuffins LCHF

10 ingredienser

Nötchokladmuffins, goda chokladmuffins bakade med hasselnötsmjöl och Fiberhusk. Ger ungefär 10 muffins. Recept ur boken LCHF för familjen.

Läs mer om boken

LCHF för familjen

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1-2 msk honung (eller lite stevia)
  • 2 dl hasselnötsmjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 dl kokosolja, smält
  • rostade solrosfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och honung riktigt fluffigt.
  3. Blanda nötmjöl, kakao, fiberhusk, bakpulver, kardemumma och vanilj i en bunke.
  4. Vänd ner i äggsmeten. Rör försiktigt i kokosfettet.
  5. Fördela smeten i tio muffinsformar, inte de största.
  6. Strö på solroskärnor, tryck till dem lite så de fastnar. Grädda i cirka 10 minuter.
  7. Låt svalna på galler. Styckfrys och lägg sedan i påse i frysen. Ta fram och tina i ugnen allt eftersom.