Citronkyckling i ugn med grönsaker och fetaoströra

Citronkyckling i ugn med grönsaker och fetaoströra
Foto: Frida Wismar
Fredrik Paulun 2020
Fredrik Paulun 2020

Citronkyckling i ugn med grönsaker och fetaoströra

Av: Fredrik Paulún

Från: LCHQ

19 ingredienser

0,5-1 h marinad + 30 min i ugn

Kyckling i ugn med rostade grönsaker och röra på fetaost och turkisk yoghurt. Nyttigt och gott till middag! Kycklingen ska gärna marinera ett tag men kan även lagas direkt. Recept från boken LCHQ.

Ingredienser

portioner

marinad

  • 1 citron, rivet skal och saft (gärna ekologisk)
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 krm malen gurkmeja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1,2 kg kycklinglår, i bitar (med skinn och ben)

Ugnsgrönsaker

  • 4 fänkål (små)
  • 8 palsternackor
  • 1 rödlök (stor)
  • 8 klyftor vitlök
  • 12 champinjoner
  • 16 körsbärstomater
  • 20 gröna oliver
  • salt
  • peppar

Fetaoströra

  • 150 g fetaost
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda marinaden till kycklingen och låt kycklingbitarna marineras i minst 1/2–1 timme.
  2. Ansa fänkålen och klyfta varje i 4 delar.
  3. Skala och klyfta varje palsternacka i 4 delar, skala och klyfta löken, dela champinjonerna och skala vitlöksklyftorna.

Ugnsgrönsaker

  1. Blanda grönsakerna (förutom tomaterna, champinjonerna och oliverna) med kycklingen och dess marinad på en ugnsplåt, rör om väl med händerna och ställ plåten i ugnen på 225 grader.
  2. När 20 minuter har gått tillsätter du tomater, champinjoner och oliver som får steka med tills kycklingen är genomstekt, i ungefär 10 minuter.
  3. Salta och peppra efter smak.

Fetaoströra

  1. Mosa fetaosten med gaffel, tillsätt yoghurten och olivoljan och rör ihop till en röra.
  2. Smaka av med peppar.
  3. Servera fetaoströran till kycklingen och grönsakerna.