Vegetarisk wok med tofu

Vegetarisk wok med tofu
Foto: Frida Wismar
Fredrik Paulun 2020
Fredrik Paulun 2020

Vegetarisk wok med tofu

Av: Fredrik Paulún

Från: LCHQ

11 ingredienser

20 min

En snabblagad och nyttig vegetarisk wok med tofu, broccoli och shitakesvamp. Recept från boken LCHQ.

Läs mer om boken

LCHQ

Ingredienser

portioner
  • 125 g tofu
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 morot
  • 1 dl fryst broccoli (broccolibuketter)
  • 70 g haricots verts
  • 70 g shiitakesvamp
  • 2 tsk soja
  • ca 3-4 droppar sesamolja

Gör så här

  1. Tärna tofun.
  2. Dela chilin och skrapa ur fröna, vill du ha en het rätt lämnar du fröna kvar.
  3. Värm 1 matsked rapsolja i en wok- eller stekpanna.
  4. Tillsätt vitlöken, ingefäran och tofun och woka i cirka 3 minuter.
  5. Ta upp tofun, tillsätt 1 matsked olja i stekpannan och lägg i morot i tunna stavar, broccoli, haricots verts, svamp samt chilin.
  6. Woka i cirka 3 minuter till.
  7. Lägg tillbaka tofun i pannan och tillsätt 1–2 teskedar sojasås och några droppar sesamolja.