Kantarellpizza med västerbottensost och lufttorkad skinka

Kantarellpizza med västerbottensost
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Kantarellpizza med västerbottensost och lufttorkad skinka

14 ingredienser

1 h

En tunn och knaprig pizza toppad med kantareller och lufttorkad skinka. Receptet kommer från webbtidningen Le Parfait.

Ingredienser

portioner

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten, 37°
  • 3 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Topping

  • 500 g kantareller
  • smör, till stekning
  • 3 dl Västerbottensost, riven
  • 80 g lufttorkad skinka
  • 50 g rucolasallad
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald
  • olivolja

Gör så här

Pizzadeg

  1. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet.
  2. Häll i mjölsorterna, lite i sänder, salt och olja och knåda för hand ca 10 minuter, i maskin ca 5 minuter.
  3. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.

Topping

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kavla ut pizzadegen till fyra tunna rundlar.
  3. Fördela osten över.
  4. Stek svampen i smör och salta och peppra.
  5. Lägg det på pizzorna och grädda ca 15 minuter.
  6. Riv skinkan i remsor och lägg på.
  7. Toppa med lite rucola, salta och peppra lätt och droppa över lite olja.