Tomatsås till pizza, grundrecept

Tomatsås till pizza, grundrecept
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Tomatsås till pizza, grundrecept

8 ingredienser

25 m

Grundrecept på en perfekt kryddad tomatsås som passar som fyllning till pizza. Receptet kommer från webbtidningen LeParfait.

Ingredienser

portioner sats
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 ask körsbärstomater (alt krossade tomater, 400 g)
  • 1 msk oregano, hackad
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • ev strösocker

Gör så här

  1. Hacka vitlök fint. Fräs den i olja utan att den tar färg.
  2. Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med under omrörning en minut.
  3. Häll i tomater och krossa dem med en sked.
  4. Tillsätt oregano.
  5. Låt din tomatsås koka ihop på svag värme utan lock till en tjock sås ca 15-20 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en nypa socker.