Varm caprese

Varm caprese
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Varm caprese

6 ingredienser

25 min

Supergod antipasto (förrätt). Receptet ger cirka 8-10 småportioner.

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 500 g körsbärstomater, helst på kvist
  • 2 askar minimozzarella
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl färska basilikablad
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Plocka bort fästet på tomaterna och lägg dem i en ugnsform.
  3. Ringla över oljan och rosta i ugnen ca 15-20 minuter tills tomaterna får färg.
  4. Häll av överflödig vätska och blanda försiktigt i mozzarellabollarna.
  5. Salta och peppra och toppa med basilikablad.