Rensteksröra med löjrom

Rensteksröra med löjrom
Foto: Jenny Grimsgård
Leif Mannerström 2018
Leif Mannerström 2018

Rensteksröra med löjrom

14 ingredienser

Renstesröra som serveras på kavring med löjrom och trattkantareller. Receptet är hämtat ur boken Matglädje hela livet.

Ingredienser

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl färskost
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk färsk pepparrot, nyriven
  • 200 g rökt renstek, finstrimlad
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 1 msk rödlök, finhackad
  • salt
  • peppar

Till garnering

  • 4 msk löjrom
  • 1 tsk rödlök, finhackad
  • 1 dl trattkantareller, syltade

Till servering

  • 4 skivor kavring
  • späda salladsblad

Gör så här

  1. Blanda crème fraiche och färskost väl.
  2. Smaksätt med dijonsenap och nyriven pepparrot.
  3. Vänd ner renstek, gräslök och rödlök.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Bred rensteksröran på kavringen.
  6. Garnera med löjrom, finhackad rödlök och de syltade trattkantarellerna.
  7. Servera med en liten sallad.