Crème Brûlée à la Leila

koket.se
Crème Brûlée à la Leila
Foto: Tv4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Crème Brûlée à la Leila

5 ingredienser

12 h

Leilas recept ger 6 små formar crème brûlée. Om du inte har varmluftsugn är det bra att grädda din crème brûlée med formarna i vattenbad för att få jämn temperatur.

I videoklippet
Så lagar du Leilas crème brûlée
Crème Brûlée är otroligt enkelt och snabbt att göra med den behöver gott om tid i ugnen (där den sköter sig själv). Det är en praktisk dessert att göra om man vill förbereda sin dessert i förväg. Lägg in en stektermometer i ugnen för att kontrollera att inte värmen överstiger 100 grader. /Leila

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Crème Brûlée à la Leila

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 5 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång, färsk

Gör så här

Crème Brûlée

  1. Sätt ugnen på 95 grader, varmluft.
  2. Vispa samman vispgrädde, mjölk, och äggulor.
  3. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda dem med lite av strösockret, rör sedan ner allt strösocker i smeten.
  4. Fyll smeten i portionsformar av porslin (cirka 10 cm i diameter) och ställ dem på en plåt. Om du inte har varmluftsugn, ställ formarna i vattenbad.
  5. Grädda i ugnen i cirka 2 timmar tills de stannat. När man skakar på formen ska de inte dallra för mycket i mitten.
  6. Kyl dem till kylskåpskalla (gärna över natten).
  7. Strö över ett tunt lager med strösocker och bränn av sockret med en gasolbrännare eller bränn av sockret i ugnen under grillvärme 250 grader.