Körsbärsclafouti

koket.se
Körsbärsclafouti
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Körsbärsclafouti

12 ingredienser

Clafouti aux cerises - en underbar fransk paj med körsbär och mandelflagor.

Se fler recept från

Leila bakar i Frankrike

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Clafouti aux cerises

  • 500 g bigarråer
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 50 g sötmandel, skållad
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 vaniljstång
  • skal av 1 lime
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 ägg (ekologiska)
  • 2 äggulor (ekologiska)
  • smör och strösocker till formen
  • mandelspån

Till servering

  • grädde, vispad

Gör så här

Clafouti aux cerises

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kärna ur körsbären eller bigarråerna med en kniv.
  3. Mixa mandeln till fint pulver i en hushållsmixer.
  4. Blanda det med vetemjöl, strösocker, delad och urskrapad vaniljstång och rivet limeskal.
  5. Tillsätt vispgrädde, hela ägg, äggulor och vispa slätt.
  6. Smörj och sockra 6 portionsformar som är cirka 10 cm i diameter och häll i smeten.
  7. Lägg i bigarråerna med lite mellanrum och strö över mandelspån.
  8. Grädda clafoutin i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, tills den är gyllene och smeten har stannat till.
  9. Servera med vispad grädde.