Blanda i vetemjöl, socker, salt och jäst och knåda på medelhastighet i maskin i cirka 5 minuter.
Tillsätt det mjuka smöret, lite i taget under 5 minuter. Och låt den sedan maskinen gå i ytterligare 1 minut.
Jäs degen i bunken under plast i kylen över natten och max i 24 timmar.
Ta ut degen ur kylen och tryck ut en längd (rektangel) på ett mjölat bakbord.
Hacka chokladen grovt (plocka bort eventuella småsmulor) och vik in de stora chokladbitarna i degen. De ska fortfarande ha en rektangulär form men var varsam och arbeta så lite som möjligt med degen så att den inte mjuknar för mycket.
Skär remsor av degen och snurra den 2 varv (eller forma cirka 14 stycken lika stora runda bullar som du lägger i smorda briocheformar).
Sätt på ugnen på 200 grader varmluft.
Jäs briocherna under duk i ca en timme.
Knäck ett ägg som du vispar med lite vatten och en nypa salt.
Pensla briocherna med äggblandningen och strö sedan lite råsocker på varje bröd.
Grädda briocherna gyllene i 10-15 minuter i mitten av ugnen.