13 ingredienser
En klassik fransk dessert med flamberade små dessertpannkakor. Receptet ger ca 10 små crêpes.
Crêpes Suzette är en klassiker i det franska köket och skapades av Auguste Escoffier den 21 januari 1896. Det är crêpes som karamelliseras och innehåller bl.a. Curaçao (likör) och mandarin. Nuförtiden används ibland konjak, apelsin och citron istället. Flambering har också tillkommit för att göra rätten mer glamorös.
Crêpes är franska för tunna pannkakor och serveras till förrätt, huvudrätt och dessert. Pannkakorna är ofta gjorda på många ägg och serveras vanligtvis rullad med fyllning såsom svamp, kött, ost- och skinka, räkröra eller flamberade i Grand Marnier med frukt, choklad, nötter och glass. Crêpes kan även gratineras i ugn.
Rätten har sitt ursprung i franska Bretagne, där den serverats sedan 1200-talet
Se fler recept från Leila bakar i Frankrike