Lyxiga kalaskanapéer

Lyxiga kalaskanapéer
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Lyxiga kalaskanapéer

7 ingredienser

Perfekt plockmat för alla åldrar. Ställ fram på buffén eller gå runt med en bricka och bjud. Det blir en succé!

Tips!
Servera som på ett riktigt cocktailparty på bricka så att ungarna får plocka själva.

Ingredienser

  • 1 förp bröd (Juliakaka)
  • 0,5 förp smör
  • 200 g rökt skivad skinka
  • 1 ask bredbar naturell färskost (ricotta, bon jour el. dylikt)
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 knippe vindruvor
  • pepparkaksformar, i hjärtform och stjärna

Gör så här

  1. Smöra hälften av bröden och lägg på skinka och stansa ut till hjärtan.
  2. Skiva vindruvorna och lägg i mitten av hjärtat.
  3. Bred färskosten på resterande bröd och stansa ut stjärnor, dela tomaterna och sätt en i mitten av varje stjärna.