Lammrostbiff med jordärtskocka och pumpa

Lammrostbiff med jordärtskocka och pumpa
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Lammrostbiff med jordärtskocka och pumpa

15 ingredienser

Lammrostbiff som serveras med ugnsrostad jordärtskocka, butternutpumpa och chèvrecrème.

Här hittar du en passande efterrätt,

Leilas chokladfondant

.

Ingredienser

portioner
  • 800 g lammrostbiff
  • 800 g jordärtskocka
  • 2 butternut (vintersquash)
  • olivolja
  • flingsalt
  • 3 kvistar färsk rosmarin
  • flingsalt
  • svartpeppar, från kvarn (efter smak)
  • 1 msk malen spiskummin

Créme

  • 200 g chèvreost
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk honung
  • svartpeppar, från kvarn (efter smak)
  • 2 tsk olivolja
  • mixad bladsallad (gärna bladspenat, röd mangold, ruccola, kaskadsallad, röd och grönsallad)

Gör så här

Ugnsrostad pumpa och jordärtskocka

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj jordärtskockorna och butternut (vintersquash) noggrant och dela sedan jordärtskockorna och skär butternut i klyftor.
  3. Lägg dem på en ugnsplåt och ringla över olivolja, salta rikligt med flingsalt och sätt in dem i ugnen.
  4. Rosta i totalt 40 minuter.

Lammrostbiff

  1. Krydda lammet med salt, peppar och spiskummin.
  2. Bryn lammrostbiffen i smör på bägge sidor.
  3. Sätt in lammet i ugnen när grönsakerna har 8–10 minuter kvar, lammrostbiffen är klart när termometern står på 62 grader (använd en elektronisk stektermometer).
  4. Låt lammet vila i 5 minuter innan det skivas upp för servering.

Créme

  1. Rör samman chèvreosten med crème fraiche i en liten kastrull på låg värme.
  2. Smaksätt med honung, svart peppar och olivolja.

Vid servering

  1. Servera grönsakerna med skivad lammrostbiff, chèvrecréme och blandad sallad.
  2. Smaksätt gärna salladsbladen med olivolja, flingsalt och svartpeppar.