Grillad avokado med räkor

Grillad avokado med räkor
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Grillad avokado med räkor

10 ingredienser

Varm avokado fylld med räkröra och fräsch lime.

Tips!
Grillad varm avokado är grymt gott, smaken blommar verkligen ut. Köp alltid några extra avokado ifall någon skulle vara dålig. Man vet att en avokado är mogen när man trycker försiktigt på toppen och den ger efter lite. Avokado ska aldrig vara hård när man äter den. Köp frysta räkor och skala själv, då smakar det absolut bäst. Tänk bara på att köpa lite extra eftersom vikten från skalet går bort.

Ingredienser

portioner
  • 300 g handskalade räkor
  • 1 citrongräs
  • 6 salladslökar
  • 0,5 kruka koriander
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 limefrukt, saften
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 2 avokador
  • röd chilifrukt och lime till garnering

Gör så här

  1. Blanda med räkorna med mycket fint hackad citrongräs, tunt skivad salladslök, hackad koriander och tillsätt majonnäs. Krydda med salt och peppar.
  2. Dela och kärna ur avokadon, behåll skalet på.
  3. Grilla halvorna med snittytan nedåt i en het och torr grillpanna.
  4. Fyll den varma avokadon med räkröra, toppa med hackad röd chili och servera med en lime klyfta.