Leilas chèvre chaud med fransk sallad

Leilas chèvre chaud med fransk sallad
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas chèvre chaud med fransk sallad

12 ingredienser

Det här är Leilas egna chèvre chaud som serveras tillsammans med en fransk sallad.

Ingredienser

portioner
  • 6 skivor chèvreost [100 g/styck]

Panering:

  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 skivor färskt vitt bröd
  • 2 askar rucolasallad
  • 100 g valnötter

Fransk dressing:

  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 msk honung
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 dl extra virgin olivolja

Gör så här

  1. Vispa ägget i en skål, häll upp mjölet i en djup tallrik.
  2. Mixa brödet i mixer till ströbröd och häll i en annan tallrik.
  3. Panera osten i först mjöl, sedan ägg och sist ströbröd.
  4. Stek osten gyllene i stekpanna med olivolja.
  5. Blanda senap, vinäger, honung och kryddor i en skål, häll i oljan i en fin stråle under kraftig vispning eller mixa ihop dressingen med stavmixer.
  6. Smaksätt ruccolan med lite vinaigrette och fördela över 6 tallrikar, lägg den varma osten ovanpå och strö över valnötter.