Stekta oliver med harissa och citron

Stekta oliver med harissa och citron
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Stekta oliver med harissa och citron

5 ingredienser

Kryddiga oliver med smak av harissa och citron. Perfekt drinktilltugg.

Tips!

Får man inte tag i Harissa så går det bra att använda färsk chili istället.

Olivburken sparar jag och sätter grissini i på bordet. Det gäller att få tag i oliver som inte är beska, det är aldrig gott. Att oliven är besk är ett tecken på att den inte är färsk, då tar den smak av kärnan.

Ingredienser

portioner
  • 400 g oliver
  • 1 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk harissa (alt. halv finhackad mild röd chili)
  • 1 citron, skal av

Gör så här

  1. Hetta upp en teflonstekpanna.
  2. Häll oljan i pannan och stek vitlök, harissa och oliver cirka 1 minut.
  3. Tvätta citronen och skala av det yttersta skalet med potatisskalare (den vita hinnan på citronen är besk).
  4. Lägg upp på fat och servera varma eller rumstempererade.