Grillad oxfilécarpaccio

Grillad oxfilécarpaccio
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Grillad oxfilécarpaccio

11 ingredienser

Carpaccio är tunna skivor kött som här har grillats.

Ingredienser

portioner
  • 700 g oxfilé
  • flingsalt
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk korianderfrö
  • svartpeppar, nymalen
  • 2 msk olivolja
  • 50 g pinjenötter
  • 5 rädisor
  • 1 mild röd chilifrukt
  • 1 knippe salladslök (bara det gröna)
  • 0,5 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Tänd grillen. Putsa oxfilén från hinnor. Skär bort huvudet.
  2. Krydda en skärbräda med flingsalt, paprikapulver, stötta korianderfrön och svartpeppar. Gnid in oxfilén i olivolja och rulla in den i kryddorna så att de fastnar på filéen.
  3. Grilla oxfilén en kort stund över en het grill så du bara får en stekyta. Den ska vara helt rå i mitten. Låt köttet svalna.
  4. Rosta pinjenötterna i en kastrull med flingsalt tills de fått färg
  5. Skär oxfilén i tunna skivor och lägg upp på ett stort fat.
  6. Skiva rädisor, chili och salladslök lövtunt. Strö detta över köttet tillsammans med plockade korianderblad och rostade pinjenötter.