Lindas tre sallader

Lindas tre sallader
Foto: TV4

Lindas tre sallader

Av: Linda Bergling

Från: Halv åtta hos mig

25 ingredienser

Lindas tre sallader, en bönsallad, en vitkålssallad och en böngroddssallad. Alla tre med varsin dressing.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Lindas tre sallader serveras t.ex. som tillbehör till Linsbiffar med kärlek till Medelhavet.

Ingredienser

portioner

Bönsallad

  • 1 förp majskorn [ca 400 g]
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl röda bönor
  • 3 dl svarta bönor

Dressing till bönsallad

  • 3 msk vinäger
  • 1 msk citron, saft
  • 1,5 krm cayennepeppar
  • 1 tsk fruktsocker
  • 0,5 tsk salt

Vitkålssallad

  • 0,5 kg vitkål
  • 1 rödlök
  • 0,5 purjolök
  • 1 saltgurka

Dressing till vitkålssallad

  • 25 ml vinäger
  • 25 ml matolja
  • 25 ml strösocker

Böngroddsallad

  • 4 dl böngroddar
  • 1 dl purjolök, finstrimlad
  • 0,5 gurka

Dressing till böngroddssallad

  • 3 msk solrosolja
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk senap
  • 1 krm paprikapulver

Gör så här

Dressing till bönsallad

  1. Blanda alla ingredienser.

Bönsallad

  1. Hacka lök och paprika i små bitar. Blanda allt. Rör ned dressingen.

Dressing till vitkålssallad

  1. Blanda alla ingredienser.

Vitkålssallad

  1. Finhacka alla ingredienser och häll över dressingen, blanda.

Dressing till böngroddssallad

  1. Blanda alla ingredienser.

Böngroddsallad

  1. Dela gurkan längst med och skiva delarna
  2. Blanda böngroddarna, gurka och purjolök. Slå över såsen.