Linsbiffar med kärlek till Medelhavet

Linsbiffar med kärlek till Medelhavet
Foto: TV4

Linsbiffar med kärlek till Medelhavet

Av: Linda Bergling

Från: Halv åtta hos mig

23 ingredienser

Linsbiffar på röda linser serveras tillsammans med råris, en honungslen yoghurtsås, en hemmagjord pesto och tre olika sallader.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Servera tillsammans med Lindas tre sallader.

Ingredienser

portioner

Linsbiffar

  • 2 dl röda linser
  • 2 morötter, skalade och rivna
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 dl solroskärnor, rostade
  • 2 dl boveteflingor
  • 4 soltorkade tomater
  • 100 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipulver

Råris ala Linda

  • 4 port råris
  • 1 gul lök
  • russin
  • äpple
  • cashewnötter

Honungsdoftande yoghurtsås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk honung, flytande
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Hemmagjord pesto

  • 2 förp babyspenat
  • parmesanost
  • olivolja
  • 1 vitlök, pressad

Gör så här

Linsbiffar

  1. Koka linser i 1 tesked salt och 1 kryddmått chilipulver.
  2. Riv morötter och finhacka löken och bryn i olja.
  3. Krossa försiktigt solroskärnorna.
  4. Hacka de soltorkade tomaterna.
  5. Mosa fetaosten.
  6. Blanda ingredienserna med boveteflingorna till en mjuk smet som är lätt att forma till biffar.
  7. Stek dem ca 4 minuter på var sida.

Råris ala Linda

  1. Koka råris enligt instruktionen på förpackningen.
  2. Stek en lök gyllenbrun.
  3. Blanda i russin, äpplen och cashewnötter och lök efter smak i det färdigkokta riset. Krydda efter smak.

Honungsdoftande yoghurtsås

  1. Blanda alla ingredienser. Låt stå en stund.

Hemmagjord pesto

  1. Mixa och blanda efter smak.
  2. Servera allt tillsammans med Lindas tre sallader.