Blanda kanel, nejlika, kardemumma, ingefära, mandelmjöl, florsocker och 2 av äggvitorna till en smet.
Vispa 2 äggvitor till hårt skum och tillsätt 36 g socker, lite i taget tills det blivit en blank maräng.
Koka upp 150 g socker och 50 g vatten tills lösningen är 118 grader.
Häll den med en fin stråle direkt i marängen under vispning. Vispa marängen tills den är kall.
Blanda i hälften av marängen i mandelblandningen, därefter vänder du ner resterande maräng.
Blanda macaronsmeten tills den rinner av slickepotten och klicken som rinner av liksom försvinner in i den andra smeten.
När du spritsar ut macaronerna ska de flyta ut lite, efter en liten stund ska de ha blivit blanka och fina, möjligen behöver man slå plåten lite i bänken för att få ut lite luftblåsor.
Ta ur 0,5 dl och dela upp i två skålar, färga en grön och en röd. Häll det i två små spritspåsar.
Spritsa ut macaronerna i storlek som en femkrona och spritsa direkt dit ett ”lingon” och två små ”blad” med den färgade smeten.
Låt macaronen vila 30-60 min tills ytan är torr. När du lägger fingret på ska ytan inte klibba.
Grädda mitt i ugnen på 130 grader i 12 minuter därefter sänker du till 100 grader i 4 minuter. Dra över bakplåtspapperet på ett galler och låt dem svalna.
Lingonkräm
Koka allt utom maizena i ca 20 minuter.
Ta ut vaniljstången och rör ner maizenamjölet och koka ytterligare 2 minuter.