Linguine med kapris och tomat

Linguine med kapris och tomat
Foto: Zeta

Linguine med kapris och tomat

11 ingredienser

20 m

Linguine är en platt, tunn spagetti som passar utmärkt till denna sås med kapris och tomater med en touch av sardeller.

Casa Di Luca Linguine
Zeta Linguine NY

Casa Di Luca Linguine

Casa Di Luca Linguine är tillverkad av 100% italienskt durumvete, Kronos, enligt gammal tradition.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 0,5 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 2 tsk Zeta Sardellcrème
  • 400 g krossade tomater
  • 0,5 dl vatten
  • 100 g Zeta kapris medelstora, avrunna
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 400 g Zeta Linguine Casa Di Luca
  • Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån (Zeta Grana Padano 16 mån)

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök och fräs dem i rikligt i olivolja utan att de tar färg i 2-3 minuter.
  2. Fräs med sardellcremen sista minuten.
  3. Tillsätt tomater, vatten och kapris, låt såsen koka ihop under ca 10 minuter, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Koka under tiden pastan al dente, låt den rinna av genom ett durkslag, spara lite pastavatten.
  5. Blanda pastan med såsen, servera med extra Zeta Olivolja och nyriven Parmigiano Reggiano eller Grana Padano.
TIPS!
Tips från Zeta!
Olivolja – vad ska användas till vad?

Tips från Zeta!

Så väljer du rätt sorts olivolja!

Läs mer