Linssallad med bakad rotselleri och dressing på soltorkade tomater

Linssallad med bakad rotselleri och dressing på soltorkade tomater
Foto: Siri Barje
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Linssallad med bakad rotselleri och dressing på soltorkade tomater

15 ingredienser

ca 40 m

Matig sallad med linser, ugnsbakad rotselleri och purjolök samt urgod dressing med soltorkade tomater och dragon. Vegansk!

Ingredienser

portioner
  • 5 dl färdigkokta linser
  • 1 rotselleri
  • 2 msk olja
  • 1 purjolök
  • 2 endiver
  • 140 g spenat
  • 1 dl valnötter
  • 0,5 kruka gräslök

dressing

  • 0,5 kruka färsk dragon
  • 2-3 soltorkade tomater
  • 2 msk av oljan från soltorkade tomaterna
  • 0,5 citron
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela rotsellerin i trevliga bitar. Lägg på en plåt, droppa över olja och salt. Dela purjolöken i 6 bitar, skölj väl och lägg sedan in dem på plåten med rotsellerin, baka i ugnen i ca 20 min.
  2. Skölj linserna.
  3. Mixa alla ingredienser till dressingen ordentligt.
  4. Dela endiven i mindre bitar på längden. Hacka gräslöken. Lägg spenaten på ett fat och häll på linserna.
  5. Ta ut rotsellerin och purjolöken ur ugnen, dela purjolöken i mindre bitar. Lägg på purjo och rotselleri på linserna. Toppa med endiver, valnötter och ringla över dressingen. Strö över gräslök!