Fikon och bresaola

Fikon och bresaola
Foto: Roland Persson

Fikon och bresaola

Av: Lisa Eisenman Frisk & Monica Eisenman

Från: Systrarna Eisenmans mingelmat

3 ingredienser

15 m

Systrarna Eisenmans recept på fikon och bresaola är beräknat till 24 st småportioner.

I förväg
Kan göras färdiga några timmar i förväg och förvaras i kylskåpet.

Receptet är hämtat ur boken

Systrarnas Eisenmans mingelmat

Ingredienser

portioner
  • 4 färska fikon
  • 50 g bresaola
  • 50 g gorgonzolaost

Gör så här

  1. Dela varje fikon i 6 klyftor.
  2. Skär bresaolan i skivor på längden.
  3. Lägg en bit gorgonzola på varje fikon och vira om med en skiva bresaola.
  4. Fäst ihop med en tandpetare eller servera med tandpetare bredvid.