Grillade havskräftor med vitlöks- och citronsmör

Lisa Lemke 2016

Grillade havskräftor med vitlöks- och citronsmör

8 ingredienser

Vitlöksmöret går utmärkt att förbereda och förvara i kylskåp. Tänk på att råa havskräftor ska vara ordentligt kylda och färska när du använder dem.

Ingredienser

portioner
  • 12 råa havskräftor
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 citron, rivet skal
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 1 tsk citron, färskpressad
  • flingsalt
  • svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Börja med smöret. Riv vitlöken fint och blanda med smör, persilja citronskal och -saft samt salt och peppar efter smak.
  2. Dela havskräftorna på längden med en vass kniv och lägg halvorna med skalsidan nedåt på en skärbräda.
  3. Fördela smöret över kräftköttet. Grilla kräfthalvorna med skalet nedåt över fin glöd i ca 3-5 minuter, servera genast.