10 ingredienser
3h 20 min
Björnbärspannacotta med vit chokladkräm och limemarinerade björnbär. Receptet är hämtat ur boken Systrarna Eisenmans mingelmat.
Förbered:
Pannacottan kan förvaras utan bär i kylskåpet i 1 dygn. Garnera strax före servering.
Hur gott är det inte med en krämig pannacotta!? För mig är en alldeles för enkel kombination med en dessert som denna en klassisk Moscato d’Asti från Piemonte i Italien. Pärlande, fräsch med en uppfriskande smak av citrus och fläder. En bra representant är G.D Vajra Moscato d’Asti. Men eftersom den här pannacottan har inslag av björnbär så passar det mörkare alternativet till Moscato d’Asti ännu bättre. Den lite mer okända systern Brachetto d’Aqui. Även den är lätt mousserande men med en ljuvlig smak av hallon och körsbär. Riktig vuxensaft, mums!