Saltimbocca alla romana på kalvschnitzel

Saltimbocca alla romana
Foto: Roland Persson
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Saltimbocca alla romana på kalvschnitzel

10 ingredienser

45 min

Snittar på kalvschnitzel och prosciutto. Recept ur boken Systrarna Eisenmans mingelmat.

I förväg
Rullarna och såsen kan göras dagen innan och förvaras var för sig i kylskåpet. Värm rullar och sås tillsammans strax före servering.

Receptet är hämtat ur boken

Systrarna Eisenmans mingelmat

Ingredienser

portioner
  • 400 g kalvschnitzel, i skivor
  • 50 g prosciutto
  • 20 färska salviablad
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl kalvbuljong
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Banka ut köttet tunt och skär det i cirka 5 cm breda remsor på bredden.
  2. Skär prosciutton i samma storlek som köttet.
  3. Lägg en skiva prosciutto och ett salviablad på varje köttbit, rulla ihop och fäst med en tandpetare.
  4. Stek rullarna i smör och olivolja tills de är genom stekta.
  5. När de är nästan klara och håller ihop, dra försiktigt ut tandpetarna och stek rullarna runtom.
  6. Lägg dem på ett fat och håll varma.
  7. Vispa ner mjölet i fettet i pannan – utan att rengöra pannan.
  8. Vispa ner vin och buljong och låt sjuda under omrörning tills såsen har reducerats till hälften.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Lägg försiktigt tillbaka rullarna i stekpannan, skeda över sås och värm lite.
  11. Stick en ny tandpetare i varje rulle och lägg upp på ett fat. Eller servera med tandpetare bredvid.
  12. Häll på resten av såsen och servera direkt.