Ljummen krabbsallad

koket.se
Ljummen krabbsallad
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Ljummen krabbsallad

19 ingredienser

30 min

Ljummen krabbsallad med ingefära, grön chili, citron och nystekt chapati blir en god rätt att njuta av i helgen.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök, tärnad
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk korianderfrö
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • rapsolja
  • 4 krabbor, kokt (ca 300 g kött)
  • 3 msk smör
  • 2 gröna chilifrukter
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • salt
  • citron
  • ev 2 dl rotselleri, tärnad

Bröd (chapati)

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk olja
  • 1 dl vatten
  • olja (att steka i)

Gör så här

  1. Börja med att sautera lök, vitlök och ingefära med chilipulver, korianderfrö och gurkmeja i lite rapsolja.
  2. Tillsätt sedan krabbkött samt smör och låt koka ihop ca 3-4 minuter.
  3. Avsluta med finhackad färsk chili, salt och citron.
  4. Toppa med koriander och servera med nystekt bröd till.

Bröd (chapati)

  1. Blanda ingredienserna till brödet i en blandare i ca 5 minuter.
  2. Dela upp degen i 5-6 bollar och kavla ut.
  3. Stek sedan i en varm panna ca 2 minuter på varje sida.