Att grava strömming tar lite tid, men resultatet blir supergott. Dessutom är det bra att ha på lut, eftersom den håller sig i flera dagar i kylskåp. Servera som förrätt med kryddost.
Rensa strömmingen, ta bort ryggbenen, skölj väl och dra av skinnet. Lägg strömmingsfiléerna i ättikslagen över natten eller i ca 12 timmar.
Hacka dillen fint, skär gräslöken smått, skala och finhacka schalottenlöken. Blanda ihop majonnäs, gräddfil, senap, dill, gräslök, schalottenlök och salt, blanda ner 2 msk löjrom och spara resten till dekoration. Lägg i de väl avrunna strömmingsfiléerna och låt dem dra i kylskåp ett dygn.
Lägg upp strömmingen på 4 assietter. Skär kryddosten i skivor och lägg upp. Dekorera med finhackad röd lök, rädisor och löjrom. Garnera med dillvkist.