Hacka chokladen. Skålla mandeln och rosta den sedan i en torr stekpanna.
Blanda mjöl, kakao, socker, bakpulver, den hackade chokladen och salt i en mixer. Mixa tills allt är välblandat. Tillsätt därefter äggen och vaniljsockret. Mixa snabbt ihop till en deg.
Grovhacka mandeln och lägg den tillsammans med lite mjöl på bakbordet. Häll upp degen och knåda in den hackade mandeln.
Forma degen till tre rullar, tjocka som femkronor. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Pensla rullarna med uppvispat ägg. Grädda dem i mitten av ugnen i 190° i cirka 15 minuter eller tills de fått en brun yta.
Skär upp sneda bitar medan rullarna fortfarande är varma. Låt dem kallna på ett galler.
Smält den vita chokladen försiktigt i vattenbad och ringla över kakorna.
Förvara chokladbiscottin torrt, varför inte i en vacker glasburk, i upp till 10 dagar.