Lövbiff - en klassiker som tillagas i många kök. Här serverar Tom Sjöstedt köttbiten med råa och kokta gulbetor, senapsmajonnäs, rå äggula och riven pepparrot.
Dela de kokta betorna i kvartar. Värm betorna i smöret innan servering. Smaka av med salt.
Skiva de råa betorna tunt på mandolin. Lägg i iskallt vatten till servering.
Senapsmajonnäs
Blanda ihop och smaksätt med salt. Lägg över i en spritspåse (eller en vanlig fryspåse som du klipper hål i en hörnet på vid servering).
Lövbiff
Salta och peppra. Hetta upp oljan ordentligt i en stekpanna. Stek snabbt på varje sida. Servera direkt.
Servering
Lägg de kokta gulbetorna i botten på varje tallrik, toppa med nystekt lövbiff, ringla över senapsmajonnäs. Toppa med äggula, nyriven pepparrot, krasse, persilja och råa hyvlade gulbetor.