Hemgjord och lyxig chokladdryck gjord på både mörk och ljus choklad. Efter att du smakat denna kommer du aldrig mer vilja ha den färdigköpta pulvervarianten.
Smält chokladen över vattenbad tills den har en temperatur på 50 grader.
Koka upp grädden.
Häll den varma grädden, lite i taget – ungefär som om du skulle göra en majonnäs i den smälta chokladen samtidigt som du rör kraftigt med en slickepott. Genom att tillsätta ytterst lite grädde i taget samtidigt som du rör kraftigt får du en ljuvligt len ganache. Temperaturen får aldrig går ner till under 35 grader när du arbetar in grädden i chokladen. Låt smeten svalna tills den har en temperatur på 35–40 grader
Tillsätt därefter smöret och arbeta in det i ganachen med en stavmixer. Vinkla stavmixern så att den går ända ner i botten av skålen för att undvika att vispa in luft i ganachen.
Värm mjölken till minst 40 grader. Blanda in mjölken, när mjölken är varmare än 40 grader så behåller man alla kakaofettpartiklar flytande och kan fortsätta emulsionen.