En riktig lyxpasta extra allt som får middagsgästerna att jubla av lycka. Vi lovar att detta kommer bli en favorit att lägga till favoritsamlingen av goda recept
Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna tillsammans med krossad vitlök och timjankvistar. Ös köttet med smör under stekningen.
Lägg över i en ugnsform och stick in en köttermometer. Tillaga tills innertemperaturen är 53 grader. Ta ut och låt vila ca 5 minuter innan den skärs upp.
Skär baconet i mindre bitar. Knaperstek det i en stekpanna. Lägg på hushållspapper så att överflödigt fett rinner av.
Skala, halvera och strimla löken fint. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna.
Tillsätt cognac, dijonsenap, fond och grädde. Låt koka ihop till en krämig sås. Smaka av med soja, salt och ganska mycket nymalen svartpeppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara lite av pastavattnet när du häller av.
Tillsätt 2-3 msk pastavatten i såsen. Blanda pastan med såsen.
Skär oxfilén i skivor. Lägg upp pastan och toppa med skivad oxfilé, knaperstekt bacon, rucola och riven parmesan samt rostade pinjenötter.