Pizzadeg: Värm vattnet till 37°. Rör ut jästen i lite av vattnet, blanda ner mjöl, olja, lite salt och resten av vattnet. Arbeta ihop till en deg i ca 10 minuter i matberedare. Låt den jäsa i 45 minuter.
Fyllning: Skala vitlöksklyftorna, kärna ur paprikorna och skär dem i skivor. Skala och skär lökarna i tunna skivor och dela feferonin på längden. Skär oliverna i skivor. Kör tomaterna med vitlöksklyftor, sambal och oregano till en slät röra i mixer eller matberedare.
Kavla ut degen så att den täcker en hel bakplåt. Vik upp en smal kant runt om. Låt jäsa ytterligare 10 minuter. Förbaka pizzan i ugnen, 250°, i 5 minuter. Täck den förgräddade avsvalnade pizzabottnen med tomatröran. Fördela paprika, lök, feferoni och oliver över hela ytan. Täck med ett tjockt lager riven ost. Grädda pizzan i ugn, 250°, i ca 10 minuter, tills osten smält och fått färg.