Mac 'n' cheese med grönkål

koket.se
Mac 'n' cheese med grönkål
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Mac 'n' cheese med grönkål

11 ingredienser

40 m

Lättlagad pastagratäng med grönkål och cheddarost. Perfekt comfort food!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 400 g rigatoni (eller valfri pasta)
  • 2 msk smör (+ extra till formen)
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 300 g cheddarost, riven
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g grönkål
  • 0,5 dl färsk gräslök, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka pastan al dente, ca 3 minuter. Hacka lök och vitlök. Hacka grönkålen grovt. Smörj en ugnsfast form med smör.
  3. Smält smöret i en kastrull och pudra i mjölet. Späd med mjölken och låt koka ihop till en sås utan klumpar, salta och peppra och ställ åt sidan.
  4. Blanda pasta, lök, vitlök, grönkål, sås och 2/3 av den rivna osten i en skål. Salta och peppra lite extra och häll allt i den ugnsfasta formen. Strö över resten av osten.
  5. Baka i ugnen i 20-25 minuter tills det är gyllene. Ta ut och strö över hackad gräslök.