Maccaronetti bolognese

Maccaronetti bolognese

16 ingredienser

50 min

Köttfärssås med mycket grönsaker och kikärtor. Minska på köttet och få en härlig och mustig smak. En rätt som hela familjen uppskattar!

Casa Di Luca Maccaronetti
Zeta Maccaronetti produkt

Casa Di Luca Maccaronetti

Tillverkad av 100% italienskt durumvete av premium kvalitet.

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 förp Zeta Maccaronetti Casa Di Luca
  • 1 gul lök, stor
  • 1 palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 förp Zeta Ekologiska Kikärtor
  • 250 g köttfärs
  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk honung
  • peppar
  • salt

Till servering

  • Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, alternativt Zeta Grana Padano 20 mån

Gör så här

  1. Skär lök, palsternacka och rotselleri i mindre bitar.
  2. Lägg bitarna tillsammans med vitlöksklyftorna och kikärtorna i en matberedare eller mixer. Mixa tills de blivit finfördelade- nästan som en puré/kräm. Alternativt riv grönsakerna fint på ett rivjärn.
  3. Fräs köttfärsen så att den blir genomstekt i en gryta, häll i olivolja och grönsakskrämen. Stek i ytterligare någon minut.
  4. Häll i krossade tomater, tomatpuré, vatten, buljongtärning och honung.
  5. Låt puttra i ca 30-40 min. Smaka av med salt och peppar och ev lite mer tomatpuré.
  6. Servera med finriven Parmigiano Reggiano eller Grana Padano.
TIPS!
Fler tips från zeta!

Fler tips från zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien

Läs mer