Vitlökstoast med chèvre

Vitlökstoast med chèvre
Foto: TV4

Vitlökstoast med chèvre

Av: Madeleine - Eskilstuna

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

10 min

Vitlökstoast med chèvre, soltorkade tomater och vitlöksfrästa räkor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • olja
  • 4 skivor grovt bröd
  • 200 g chèvreost
  • 1 msk färskost
  • 1 msk matyoghurt
  • 4 soltorkade tomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 12 skalade räkor
  • parmesanost, riven
  • dill
  • citron

Till servering

  • salladsblad
  • körsbärstomater
  • avokado
  • dill

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Skär av kanterna på brödet.
  3. Stek brödet i wokpanna eller stekpanna, i olja och vitlök.
  4. När brödet fått en gyllenbrun färg, lägg det i en ugnsform.
  5. Blanda chèvre, färskost och matlagningsyoghurt till en fast smet.
  6. Lägg på röran över toasten.
  7. Fräs handskalade räkor i wokpanna/stekpanna tillsammans med vitlök och dill.
  8. Lägg 3 räkor på varje toast.
  9. Lägg på en soltorkad tomat på varje toast.
  10. Strö över riven parmesan.
  11. Sätt in i ugnen i ca 4-5minuter.

Dryckestips
Canaletto Prosecco Brut, art.nr 77194,
95 kr.