Crème Brûlée med kardemumma

Crème Brûlée med kardemumma
Foto: TV4

Crème Brûlée med kardemumma

Av: Madeleine Karlenfjäll

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

Crème brûlée är en klassisk fransk dessert, här med en twist av kardemumma. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 5 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3,5 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna.
  2. Koka upp grädden och mjölken och kardemumman och vaniljstång + kärnorna. Rör socker och äggen.
  3. Häll i gräddkoket, låt den svalnat lite först så äggen i koagulerar för fort. Rör tills sockret löst sig. Sila blandningen. Häll i formar grädda i vattenbad i cirka 4 timmar.
  4. Innan servering strö på socker och använd en brännare. Smält sockret så att det blir gyllenbrunt och lite knäckigt. Har du ingen brännare så sätt ugnen på grillvärme. Sätt in formarna högt upp och låt stå någon minut. Ta ut när sockret börjar bli lite brunt.