Majsfritters med yoghurtdipp

NYHET
koket.se
Majsfritters med yoghurtdipp
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Majsfritters med yoghurtdipp

18 ingredienser

30 min

Små frasiga ”fritters” på majs, ost och jalapeño. Tillsammans med rostad klyftpotatis och en enkel yoghurtdipp blir det en lättlagad och vardagsvänlig middag.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 450 g fryst majs, tinad
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 gul lök (liten)
  • 1 jalapeño (justera mängd efter önskad hetta)
  • 1 dl riven ost
  • salt
  • olja, till stekning

Rostad potatis

  • 1 kg potatis (gärna små)
  • salt
  • olivolja

Yoghurtdipp

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 citron
  • salt

Garnering

  • 1 kruka färsk gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär potatisarna i klyftor. Blanda med olivolja och salt i en form. Rosta tills gyllene, ca 20 minuter.
  3. Mixa 1/3 av majsen med äggen, vänd ned mjöl och bakpulver samt resten av majsen, låt stå.
  4. Rör ihop yoghurt med finriven vitlök och olivolja. Smaka av med salt och citronsaft. Låt stå.
  5. Skär gräslöken mycket fint.
  6. Skala och skiva löken tunt. Hacka jalapeño fint. Vänd ned lök och jalapeño samt den rivna osten i smeten.
  7. Stek plättar/biffar av smeten i olja i en stekpanna så de blir gyllene på båda sidor.
  8. Servera majsbiffarna med yoghurtsås och rostad potatis. Toppa med gräslök!