Skala och skiva schalottenlöken. Skala vitlöken. Fräs lök och vitlök i lite av smöret så att de blir fint brynta och
rostade.
Bryn smöret tills det slutar bubbla och är gyllenbrunt. Låt det svalna lite. Häll upp smör och lök i till exempel ett rostfritt litermått och mixa blandningen slät med stavmixer.
Dela de lättkokta äggen och skrapa ur innanmätet med en sked. Blanda ägg, senap och citronsaft i en bunke och mixa med stavmixer. Tillsätt det brynta löksmöret och olivolja i en tunn stråle tills såsen tjocknar till en majonnäs. Droppa ner lite ljummet vatten om den blir för tjock. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite mer citronsaft om du vill.
Koka majskolvarna i saltat vatten (det ska smaka salt, så snåla inte med saltet) i 5–7 minuter.
Plocka och hacka persiljebladen.
Lägg upp majskolvarna på ett fat, rulla dem i smörsåsen och persiljan och servera direkt.