Majsragu med bönor och tryffel

NYHET
koket.se
Majsragu med grillade bönor och tryffel
Ludwig Tjörnemo profilbild
Ludwig Tjörnemo profilbild

Majsragu med bönor och tryffel

16 ingredienser

20 m

Majsragu med bönor och tryffel är en elegant och smakfull rätt med härlig sötma från majsen. Tryffeln tillför en lyxig och djup smak som lyfter rätten till nya höjder. En perfekt måltid för att imponera på gäster eller för att njuta av en festlig middag hemma.

Se Ludwig Tjörnemo laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 30 g lök, finhackad
  • 5 g vitlök, finhackad
  • 100 g färska majskolvar
  • 80 g vaxbönor, skivade
  • 80 g brytbönor, skivade
  • 50 g spritärtor
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl dashi
  • 80 g smör
  • ca 100 g lagrad ost, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • 20 g tryffel

Ostskum

  • 100 g lagrad ost
  • 200 g mjölk

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök tills det är mjukt.
  2. Tillsätt majsen och bönorna.
  3. Häll i vitt vin samt dashi och låt koka ihop ca 2 minuter.
  4. Tillsätt sedan smör och ost.
  5. Smaka av med salt, peppar, vinäger och tryffel.

Ostskum

  1. Värm försiktigt osten med mjölken och mixa med en stavmixer.
  2. Sila sedan blandningen och skumma upp med hjälp av stavmixern.