Biff gravad i öl som skivas tunt och serveras som förrätt med två sorters äpplen, getost och surdegskrutonger. Två, tre dagar behöver köttet ligga på gravning.
Blanda samman socker och salt och smula ned örterna.
Putsa köttet lätt om det behövs, torka torrt och lägg i en plastpåse och strö över socker, saltblandningen och slå över pilsner och knyt ihop påsen.
Lägg i ett kärl med kant och ställ kallt när socker, saltblandningen har smält. Vänd köttet morgon och kväll. Två, tre dagar behöver köttet ligga och grava. Grava lite mer än som går åt så kan du ta ut och skiva när suget sätter in.
Frys köttet och skär tunt när det är halvfruset.
Bakade äpplen
Skölj och skär äpplena i grova bitar, lägg i en liten kastrull och lägg på ett tättslutande lock.
Ställ på mediumvärme och låt äpplena smälta samman. Puttra sakta tills äpplena är helt mjuka.
Låt svalna.
Marinerade äpplen
Skala och tärna äpplena. Rör samman vinäger och socker tills sockret löst sig och vänd upp med äpplena.
Krutonger
Skär brödet i små tärningar och stek gyllene i olja och smör. Lägg på dubbelvikt hushållspapper och låt det suga upp överflödigt fett.
Servering
Skär biffen halvt fruset eller när det är halvt tinat. Lägg upp på tallrik, godast och smidigast är att lägga ut tunna skivor platt på tallriken.
Lägg en klick smälta äpplen och strö tärnat marinerat äpple, krutonger och den smulade getosten över biffen, och servera.